Fremtiden ligger i havet

Naturlig fersk torsk

 

Det globale markedet etterspør stadig stabile leveranser av fersk torsk året rundt. For første gang kan oppdrettstorsk av høy kvalitet produseres i stor skala for å imøtekomme etterspørselen.

Torskeoppdrett har utviklet seg enormt og etter mange år systematisk arbeid er den 6.generasjonen stamfisk et meget godt produkt. Fisken er mer domestisert, men bedre vekst, mindre hoder, større robusthet og bedre overlevelsesrate.

 

 Fiskeskala og skinn i isboks
Fiskehelse og velfærd

 

For å imøtekomme det spesifikke ernæringsbehovet til oppdrettstorsken vår, samtidig som fiskehelse og velferd balanseres med fiskeprestasjon på en mest mulig bærekraftig måte, inneholder fôret høye nivåer av godt egnede marine proteiner og lipider. Dette sikrer balansert vekst og fiskevelferd, ved bruk av råvarer som er naturlige og lett fordøyelige for fisken.

Vitaminer
Klikk på vitaminene for å lære mer om de helsemessige gevinstene
ved å spise torsk.
Vitamin A
Bidrar til god øyehelse og et sterkt immunforsvar. Vit. A er også viktig for normal vekst, skjelett, reproduktivitet og fosterutvikling.
Jod
Torsk er en god kilde til jod som bidrar til å sikre riktig skjoldbruskfunksjon. Dette er viktig for kroppens evne til å regulere stoffskiftet.
Protein
Bygger og vedlikeholder kroppens celler. Proteiner er satt sammen av aminosyrer, essensielle og ikke essensielle. Essensielle aminosyrer kan ikke kroppen produsere selv, men få tilført gjennom kostholdet. Torsk er en utmerket proteinkilde, som inneholder alle de essensielle aminosyrene menneskekroppen trenger.
Selenium
Det er mange helsemessige fordeler ved et vanlig inntak av selen. Mineralet fungerer som en kraftig antioksidant, kan redusere risikoen for visse kreftformer og hjertesykdommer samtidig som immunforsvaret økes.
Omega 3
Bra for blodsirkulasjon, øker konsentrasjonen og virker positivt på humøret. En porsjon torsk (150 g) er tilstrekkelig til å dekke det anbefalte dagsbehovet av omega-3.
Vitamin B12
Essensiell for menneskers produksjon av røde blodlegemer, dannelse av arvestoff og for nervesystemets funksjon. Torsk inneholder rikelig med vitamin B12.
Bilde av kok Nikolaj Mortensen
En veldig fin fisk, med lyst og fast kjøtt, en sunn beinstruktur og en veldig fin og ren smak. Kjøttet er litt gjennomsiktig som ferskt og helt melkehvitt etter tilbereding
Nikolaj Mortensen Kjøkkensjef, Krogs Fiskerestaurant
Bærekraftig fôr

 

For å sikre bærekraft, kommer råvarene utelukkende fra veldokumenterte kilder. Marine råvarer er hentet fra ICES-regulerte fiskerier, som sørger for å unngå overfiske på ville fiskebestander.

Villfanget fisk som brukes til å produsere fiskemel og fiskeolje, klassifiseres ikke som truede arter og kommer fra regulerte fiskebestander. Sertifiseringer som sikrer bærekraft, er f.eks. MSC / ISEAL eller IFFO-RS. Alle soyabaserte råvarer er GMO-frie fra sertifiserte gårder i Europa.

Feed content
• Protein: 48-56% – derav marin opprinnelse: 80-90%
• Fett: 18-22% – derav marin opprinnelse: 100%
• Råvarer av marin opprinnelse (% tørrstoff): 65-70% – derav bærekraftig fisket: 100%