Det globale markedet etterspør stadig stabile leveranser av fersk torsk året rundt. For første gang kan oppdrettstorsk av høy kvalitet produseres i stor skala for å imøtekomme etterspørselen.
Torskeoppdrett har utviklet seg enormt og etter mange år systematisk arbeid er den 6.generasjonen stamfisk et meget godt produkt. Fisken er mer domestisert, men bedre vekst, mindre hoder, større robusthet og bedre overlevelsesrate.
For å imøtekomme det spesifikke ernæringsbehovet til oppdrettstorsken vår, samtidig som fiskehelse og velferd balanseres med fiskeprestasjon på en mest mulig bærekraftig måte, inneholder fôret høye nivåer av godt egnede marine proteiner og lipider. Dette sikrer balansert vekst og fiskevelferd, ved bruk av råvarer som er naturlige og lett fordøyelige for fisken.
ved å spise torsk.
Nikolaj Mortensen Kjøkkensjef, Krogs Fiskerestaurant
For å sikre bærekraft, kommer råvarene utelukkende fra veldokumenterte kilder. Marine råvarer er hentet fra ICES-regulerte fiskerier, som sørger for å unngå overfiske på ville fiskebestander.
Villfanget fisk som brukes til å produsere fiskemel og fiskeolje, klassifiseres ikke som truede arter og kommer fra regulerte fiskebestander. Sertifiseringer som sikrer bærekraft, er f.eks. MSC / ISEAL eller IFFO-RS. Alle soyabaserte råvarer er GMO-frie fra sertifiserte gårder i Europa.
Feed content
• Protein: 48-56% – derav marin opprinnelse: 80-90%
• Fett: 18-22% – derav marin opprinnelse: 100%
• Råvarer av marin opprinnelse (% tørrstoff): 65-70% – derav bærekraftig fisket: 100%